Image

 

Οι απόφοιτοι του Τµήµατος Ψηφιακών Συστηµάτων έχουν τα ίδια καθιερωµένα επαγγελµατικά δικαιώµατα µε τους αποφοίτους των άλλων τµηµάτων Πληροφορικής ή Επιστήµης Υπολογιστών. Πρακτικά αυτό σηµαίνει ότι µπορούν να δραστηριοποιηθούν επαγγελµατικά σε θέσεις πληροφορικής σε εταιρείες και οργανισµούς του ιδιωτικού τοµέα. Επιπλέον, µέσω του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής τους δίνεται η δυνατότητα να διορίζονται σε φορείς του δηµοσίου τοµέα και µέσω του κλάδου ΠΕ86 µπορούν να εργάζονται ως εκπαιδευτικοί πληροφορικής στη πρωτοβάθµια και δευτεροβάθµια εκπαίδευση. Για τους διορισµούς εκπαιδευτικών αλλά και την απασχόληση εκπαιδευτικών σε ιδιωτικές δοµές, συχνά απαιτείται Πιστοποίηση Παιδαγωγικής και ∆ιδακτικής Επάρκειας. Το τµήµα Ψηφιακών Συστηµάτων έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε σύντοµα να προσφέρει στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Πρόγραµµα Πιστοποίησης Παιδαγωγικής και ∆ιδακτικής Επάρκειας.

Εν κατακλείδι, οι γνώσεις οι οποίες παρέχονται από το τµήµα δίνουν τη δυνατότητα στους αποφοίτους του να ανταπεξέλθουν και να εξελιχθούν σε οποιοδήποτε σχετικό µε τα Ψηφιακά Συστήµατα και την Πληροφορική επαγγελµατικό περιβάλλον, προσφέροντας τόσο το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο, όσο και την πρακτική εµπειρία που απαιτείται.

Επιπρόσθετα, οι απόφοιτοι του Τµήµατος έχουν όλα τα εφόδια για τη συνέχιση των σπουδών τους σε µεταπτυχιακό ή/και διδακτορικό επίπεδο. Το τµήµα Ψηφιακών Συστηµάτων δέχεται αιτήσεις υποψηφίων διδακτόρων µε σκοπό την απονοµή ∆ιδακτορικού ∆ιπλώµατος στις θεµατικές κατευθύνσεις: i) Λογισµικό, Πληροφοριακά Συστήµατα και Θεωρητική Πληροφορική και ii) Υλισµικό, Επικοινωνίες και Τηλεπικοινωνίες. Οι στόχοι του προγράµµατος ∆ιδακτορικού ∆ιπλώµατος είναι η προαγωγή της γνώσης και η ανάπτυξη της έρευνας στον κλάδο των Ψηφιακών Συστηµάτων και συναφών επιστηµών και κλάδων καθώς και η δηµιουργία επιστηµόνων ερευνητών κατόχων ∆ιδακτορικού ∆ιπλώµατος, ικανών να συνεισφέρουν στην προώθηση της έρευνας, της τεχνολογίας και της τριτοβάθµιας εκπαίδευσης στο πεδίο της Πληροφορικής και των Ψηφιακών Συστηµάτων.