Η φοίτηση για την απόκτηση πτυχίου Μηχανικού Πληροφορικής Τεχνολογικής Εκπαίδευσης είναι τετραετής. Βασικό στοιχείο των σπουδών αποτελεί το εξαμηνιαίο μάθημα. Τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών διακρίνονται σε υποχρεωτικά και κατ’ επιλογήν υποχρεωτικά.
- Τα υποχρεωτικά μαθήματα περιλαμβάνουν τα μαθήματα υποδομής και τα βασικά μαθήματα της ειδικότητας και είναι υποχρεωτικά για όλους τους φοιτητές του Τμήματος.
- Τα κατ’ επιλογήν υποχρεωτικά μαθήματα είναι μαθήματα ειδικότητας που επιλέγονται από τους φοιτητές από πίνακα περισσοτέρων μαθημάτων.
Για την ολοκλήρωση των σπουδών του ο φοιτητής υποχρεούται να παρακολουθήσει με επιτυχία και τρία (3) προαιρετικά μαθήματα. Ο φοιτητής επιλέγει προαιρετικά μαθήματα από τα υποχρεωτικά μαθήματα κατεύθυνσης διαφορετικής από εκείνη την οποία ακολουθεί.
Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος παρέχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ των ακόλουθων κατευθύνσεων προχωρημένου εξαμήνου:
- Κατεύθυνση Μηχανικών Λογισμικού
- Κατεύθυνση Μηχανικών Δικτύων
- Κατεύθυνση Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Για την μετάβαση και ολοκλήρωση σπουδών από το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σύμφωνα με το Ν 4610/2019, άρθρο 53, παράγρ. 5 (ΦΕΚ Α΄70/7-5-2019) απαιτείται η πλήρης ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών του πρώην Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. και να μην έχουν υπερβεί το 12ο τυπικό εξάμηνο.
Άρθρο 5. παράγρ. 5 :” Οι προπτυχιακοί φοιτητές που εξετάζονται επιτυχώς στα απαιτούμενα για τη λήψη πτυχίου υποχρεωτικά και μαθήματα επιλογής του πρώτου κύκλου σπουδών του Τμήματος Τ.Ε.Ι. εισαγωγής τους, χωρίς να έχουν υπερβεί τη διάρκεια των εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του τίτλου σπουδών, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών, προσαυξανόμενη κατά τέσσερα (4) εξάμηνα, έχουν τη δυνατότητα με αίτηση, που καταθέτουν στη γραμματεία του Τμήματος στο οποίο εντάσσονται σύμφωνα με την παράγραφο 1, αντί να ορκιστούν και να λάβουν πτυχίο Τ.Ε.Ι., να παρακολουθήσουν επιπλέον μαθήματα από το πρόγραμμα σπουδών του αντίστοιχου Τμήματος Πανεπιστημίου και να λάβουν πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης”.